Livet

Sang på hjernen

Etter sånn cirka 8 år har det endelig gått opp for meg hvorfor jeg etter hvert DJ-gig har absolutt alle sangene jeg har spilt på hjernen samtidig i flere timer før jeg etterhvert, kanskje, muligens klarer å sovne på morgenkvisten!

Hjemmegig: også mange sanger på hjernen!

img_1528

Dette var jo ikke noe jeg tenkte at jeg kunne google meg til, neida. Ikke gikk det opp for meg samtidig som jeg leste om fenomenet heller. I stedet våknet jeg en natt med denne sangen på hjernen. Etter halvannen time med uforståelig sang-tekst og trompetlyder, eller hva det instrumentet er, på repeat i hodet, husket jeg hva jeg noen uker tidligere hadde lest i Operasjon Sjøldisiplin av Agnes Ravatn.

Hun skriver om å fullføre oppgaver, virkelig fullføre dem, for å komme seg videre i livet. Jeg tar meg friheten og gjengir på bokmål: «Det er fantastisk viktig å gjøre seg helt ferdig med én oppgave ad gangen. Ikke bryte av midt i skrivingen av en e-post for bare å lese litt videre i selvhjelpsboka. Grunnen er i nær slekt med det faktum at moren min fra tid til annen kan høres plystrende på «Barbie Girl» mens hun rydder i stua eller på kjøkkenet. Tross i at denne marerittaktige sangen er nesten sytten år gammel, og tross i at moren min definitivt var utenfor målgruppa. Det som trolig er skjedd er at den dukket opp på radioen en eller annen gang i 1997, før moren min, mildt irritert, slo av. Når man hører en halv sang, vil hjernen automatisk prøve å fullføre sangen. Man har fått sangen på hjernen, som det heter, og det kan vare i årevis.»

Når jeg er DJ spiller jeg ikke akkurat sangen helt ut før jeg bytter. Jeg kutter alle låtene omtrent 3 og et halv minutt uti de gjerne 5 minutter lange låtene.

Og hva var det jeg hadde gjort dagen før våkenatten? 2 minutter før jeg ringte på døra til ei venninne og tok av meg hodetelefonene, og 2 minutter og 4 sekunder før låta var ferdig, spilte This Girl på Spotify. De siste 2 minuttene og 4 sekundene ble liggende i dvale i hjernen min hele resten av dagen og 3 timer ut i natten, før…BAM! Halv fire på natta, hodet på puta… TUTUTUTUTUTUtuturututu, tutututuueueueuur, lalalala, tururuue!

God natt:)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mitch 17. november 2016 at 23:21

    Fun when that happens ;)

    • Reply Guro Thobru 18. november 2016 at 13:02

      Haha yes, very :D

    Leave a Reply