Ut på tur

10 grunner til hvorfor 10 dager på Island i august var noen av de beste dagene i mitt liv

Hallo og værsågod for den lengste overskriften i min blogghistorie. For litt siden kom jeg hjem etter en surrealistisk bra tur til Island! Her er 10 grunner til hvorfor det var så herlig, i tilfeldig rekkefølge.

 

Min fantastiske venn Sanna

En god venn er et must på roadtrip! En som man ler sammen med fra man våkner til man legger seg, som man deler fine opplevelser sammen med, som stopper bilen og er en racer på å rygge raskt om det er en hest eller en sau man har kjørt forbi, men bare må ta bilde av! Takk for turen Sanna <3

island-10-opplevelser-3220

Det fantastiske teltet

Jeg eier ikke telt, så jeg leide et på Finn.no. Siden jeg på litt lengre sikt har lyst på et bra telt, var det greit å få teste et ganske grundig. Og for et telt det var! Vi ble så glad i det som man kan bli i et ikke-levende objekt. Det var medgjørlig stort sett hele tiden, hadde god plass og var en fryd å våkne opp i. Og så fikk det plass på noen riktig fine campingplasser!

island-10-opplevelser

Den fantastiske bilen

Siden vi var sent ute med å booke en bil, var ikke utvalget kjempestort og det så en stund ut til at vi måtte leie en Suzuki Jimny. Det er en puslete liten sak vi møtte flere ganger på turen, og hver gang sa jeg høyt «der er den bilen vi ikke har. Haha!» Vi kjørte derimot rundt i en stor og romslig en, som vi kunne slenge de store sekkene våre inn i, rote rundt i, kjøre på ulendte grusveier med og som fikk oss trygt frem hver eneste dag! Men det gøyeste var det lille hjulet mellom fremsetene man kunne vri til sports-mode med. Vrom, vrooom!:)

island-10-opplevelser-4113

island-10-opplevelser-2803

Det fantastiske stormkjøkkenet.

Åh, for noen kulinariske opplevelser vi laget på denne geniale installasjonen! Pasta di parma (ekstatisk lykke da vi ikke trodde vi hadde mer men fant en ekstra pose!), gulasjsuppe, aspargessuppe, og soppsuppe på boks, pasta med tunfisk og pesto, og for ikke å glemme… havregrøt med syltetøy! Og vi kunne koke vann! Mye vann ble kokt og helt på termos så vi kunne lage pulverkaffe og te gjennom hel dagen. De små gleder…

island-10-opplevelser-2911

island-10-opplevelser-3226

Jeg så hval mens jeg spiste lunsj

Har aldri skjedd før. Kommer mest sannsynlig aldri til å skje igjen. Men det er lov å håpe. For å se tre humpback whales danse rundt i en sjø-tarm nær Drangsnes i Vestfirðir (Vestfjordene) er noe av det beste jeg har opplevd. Vi kjørte langs fjorden i den fantastiske bilen, og bremset ganske brått da en vannsprut sto opp av vannet sånn 200 meter ute i vannet. Og der var de. Tre stykk digre skapninger som sa hei i vannskorpen under hele lunsjen og mer til.

island-10-opplevelser-4316

Jeg badet i varme kilder

Enda en sak som er «noe av det beste jeg har opplevd». For en luksus altså, å kunne bade i varme kilder langs veien når man er på roadtrip. Eller om morgenen, før frokost, i disen, for sola har stått ordentlig opp.

island-10-opplevelser-4289

Jeg så jordens indre koke og boble og frese

island-10-opplevelser-4608

island-10-opplevelser-4647

Jordens ytre

Jeg fikk se så mange forskjellige landskap som jeg aldri før har sett på så kort tid. Vi snakker ti forskjellige om dagen, minst! Isbreer, mosegrodde små tuer, sletter, fjell, fosser i alle former, lavatopper, goldt Mars-aktig landskap… Det er ikke rart 8 av 10 islendinger tror på alver!

island-10-opplevelser-4173

island-10-opplevelser-4279

island-10-opplevelser-4807

island-10-opplevelser-4902

island-10-opplevelser-5012

island-10-opplevelser-4231

island-10-opplevelser-4869

island-10-opplevelser-4692

island-10-opplevelser-4917

island-10-opplevelser-4551

Jeg fikk ri på islandshest PÅ ISLAND!

A dream come true hehe :) Hest er best! Og islandshest er best av best. Sterke, stae og innmari søte er de. Det ble en kort ridetur denne gangen, men det kommer flere muligheter tenker jeg.

island-10-opplevelser-4957

island-10-opplevelser-5367

Justin Timberlake

Hva har mr. Timberlake her å gjøre, tenker du kanskje! Jo, nå skal du høre. Han var på radioen, konstant, med sin utrolig fengende hit Can´t Stop the Feeling. Og vi sang med… hele tiden! I got this feeling, inside my bones… Can´t stop the… can´t stop the… can´t STOP THE FEELIIING! Jeg hadde et hat-forhold til sangen i begynnelsen av turen, fordi jeg hadde den på hjernen hele natt nummer to da jeg i tillegg var beinkald på føttene og ikke fikk sove. Men nå er den blitt Roadtrip på Island-sangen og jeg elsker den!

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Hedda 10. oktober 2016 at 11:10

  Åå, no fekk eg endå meir lyst til å dra til Island, det verkar som eit fantastisk land!

  • Reply Guro Thobru 22. oktober 2016 at 16:00

   Det er det virkelig, Hedda. Anbefales på det sterkeste! :)

 • Reply Liv Thobru 11. september 2016 at 22:47

  Nå skjønner jeg mer av hvor fantastisk turen til Island var.
  Gleder meg til å se flere bilder og høre flere historier.

  • Reply Guro Thobru 12. september 2016 at 14:19

   Hehe, ja det var rett og slett litt vanskelig på telefon! Kjekt at jeg hadde med meg kamera :)

 • Reply Renates Reiser 11. september 2016 at 12:20

  Vakre bilder! Det er vanskelig å ikke falle for flotte Island ;)

  • Reply Guro Thobru 12. september 2016 at 14:17

   Den følelsen sitter jeg også med, Renate :) Hyggelig at du var innom!

  Leave a Reply