Ut på tur

En desember-dag i Tokyo

Kanskje du har tenkt at Tokyo er finest når kirsebærblomstene farger byen rosa en gang i april. Det kan godt stemme det, men jeg fikk mange hakeslepp over hvor fint det var da høstfargene hadde inntatt byen. Røde og gule blader dukket opp litt overalt, og i de velholdte parken var det en overveldende mengde av dem. Jeg falt som en liten flue for byen :)

Hotellet jeg bodde på, ligger i det amerikaneren som hjalp meg med å finne frem, kalte mafia-distriktet. Kabukicho heter det i alle fall, og var mindre mafia-aktig enn jeg først fryktet. Hotellet heter APA Hotel Shinjuku-Kabukicho Tower og er faktisk et tårn, som så mange andre byggninger i denne byen. Jeg kunne ikke helt tro mine egne øye da jeg dro fra gardinene på mitt lille hotell-rom. Ikke så verst dette her, hæ?

En dag i Tokyo-15

Etter frokost tok jeg på meg mine beste gå-sko og gikk mot Shinjuku-gyoen, en stor park i overkommelig gåavstand fra hotellet. Det var en riktig fin dag og litt deilig skarp luft der ikke solen kom til. Her kommer bildebonanza fra en av de fineste parkene jeg har sett:

En dag i Tokyo-5

En dag i Tokyo-4

En dag i Tokyo-6

En dag i Tokyo-9

En dag i Tokyo-10

En dag i Tokyo-11

En dag i Tokyo-8

En dag i Tokyo-16

Da jeg hadde gått lenge og vel rundt i parken, ble jeg selvfølgelig kaffetørst. Siden Fuglen er en av mine favoritt-kaféer i Oslo, måtte jeg jo besøke avdelingen i Tokyo også. Etter litt knoting på metroen, kom jeg frem til Yoyogi-koen stasjon vest i byen og en veldig rolig gate på bakkeplan. Visste ikke opp ned på kartet, gatenavnene lyser ikke akkurat fra husveggene, og måtte spørre ei dame om hjelp. Hun kunne ikke et ord engelsk, men jeg pekte på kartet og satt opp et spørrende uttrykk i ansiktet. Damen smilte blidt, tok meg i armen og ledet meg i riktig retning. Japanere er lett på topp 5 over hyggelige folkeslag som jeg har møtt!

På Fuglen var de selvfølgelig også hyggelige, og hvis dere som jobber på Fuglen i Oslo leser dette, skal jeg hilse så mye fra disse jentene.

En dag i Tokyo-13

Kaffen smakte og like godt som i Oslo. Eller, litt bedre! Siden jeg drakk den i Tokyo :)

En dag i Tokyo-12

En dag i Tokyo-14

Kveldsmørket kom tidlig til Tokyo, allerede i 16-draget. Men det ble jo ikke kjempemørkt, med så mange lys rundt omkring.

En dag i Tokyo-2

En dag i Tokyo-1

Tokyo er helt enorm, og om du så lever et helt liv der, skal det godt gjøres å få med seg alt. Føler jeg var ganske flink til å planlegge hva jeg ville se på denne turen, men det ga jo «bare» en forsmak på hva som finnes. Hvem vet, kanskje ses vi igjen Tokyo!

Jeg reiste på pressetur til Kyushu sør i Japan på vegne av Reiselykke.no, men oppholdet i Tokyo betalte jeg selv.

Previous Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply