Ut på tur

Granada – en by å bli glad av!

Før jeg kom til Nicaragua i fjor høst hadde jeg egentlig ingen forventinger. Jeg tenkte at det kunne være likt Guatemala eller Honduras som jeg var i før jeg kom dit – eller ikke. På mange måter likner landene på hverandre. Vulkaner, grønne åser, flotte strender. Guatemala og Nicaragua har begge kystlinje mot Det karibiske hav og Stillehavet. Men allikevel er de forskjellige – selvfølgelig.

Noe av det morsomste ved å besøke disse landene var de fargerike husene. Tenk om det hadde vært like fargerikt i Norge. Kanskje hadde vinterdepresjonene vært som blåst bort. Når grått på himmel og trendfargen grått på hus kan følge oss i uker av gangen er det ikke rart det blir litt dyster stemning. I alle fall ble jeg ganske glad av å vandre blant fargerike hus med morsomme dører. Granada er den eldste kolonibyen i Nicaragua og selv om arkitekturen minner om andre byer på kontinentet, har den sin egen snert. Ved hvert hjørne du skal runde, kan du forvente deg en splæsj med farger ulike den gata du nettopp kom fra. Kirker er det over alt i Granada, den ene litt mer fancy enn den andre. Ikke så rart byen er populær. Mange bruker den som mellomlanding før andre deler av landet skal besøkes, men hvis du skal ta bilder av alle de morsomme fasadene, må du bli noen dager. Her er et utvalg fra min(e) runde(r) i byen :)

Husker jeg ikke helt feil er den gule prakten i midten der rådhuset. Arkitekten og maleren må ha hatt det gøy!

Nicaragua Granada 12

Rosa hus = blid Guro!

Nicaragua Granada 8

Flere fargekombinasjoner som var nye for meg, i det minste på et hus:

Nicaragua Granada 2

Slik ser den ene av dem ut på avstand:

Nicaragua Granada 10

Nicaragua Granada 4

Sånne inngangspartier hadde jeg likt å se fler av her til lands:

Nicaragua Granada 11

Nicaragua Granada 9

Nicaragua Granada 7

Nicaragua Granada 5

 

Lagre

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Marianne 18. september 2015 at 19:51

    Jeg ble også ganske glad av alle de fargerike husene! Ramlet tilfeldigvis innom her, og nå har jeg drømt meg tilbake til mange fine steder :-)

    • Reply Guro Thobru 19. september 2015 at 16:41

      Så hyggelig at du kom innom Marianne! :) Gøy at du drømte deg tilbake til fine steder, jeg ønsker stadig vekk at jeg kan dra tilbake til de fine landene i Mellom-Amerika!

    Leave a Reply