Ut på tur

Tur til Bjørnholt som ikke gikk til Bjørnholt

Jeg hadde en plan. I går var planen å gå fra Sognsvann til Bjørnholt via Ullevålseter og tilbake til Sognsvann. Men så skjedde det som alltid skjer når jeg ute i skogen alene. Det dukker opp en sti jeg ikke har gått før, og jeg bare må se hva som befinner seg lenger innover den stien. Skiltet viste fortsatt Ullevålseter og jeg tenkte at ja, da kommer jeg meg jo dit etter hvert! Jeg tok med meg kaffen og gikk, akkurat som koppen fra Deli sa at jeg skulle. Er ikke sponset altså.

untitled-9215

Det som er gøy med å gå stier man ikke har gått før, er jo at man ser ting man ikke har sett før. Hæ? ;) Plutselig befant jeg meg på Oslos geografiske midtpunkt ved Nedre Blankesjø. Kjempespennende!

untitled-9219

Rundt midtpunktet er det verken veier eller butikker eller biler eller bråk. Det satt bare noen familier ved vannet og grillet pølser. Rundt midtpunktet ser det faktisk slik ut:

untitled-9220

Nå hadde jeg fått blod på tann og ville ha mer ukjente stier. Jeg visste ikke helt hvor jeg var, men sånn som det gjerne er når jeg er ute og går; jeg går på magefølelsen. Og etter hvor det finnes blåbær!

untitled-9223

untitled-9222

Og jeg har det med å glemme både tid og sted når jeg ser fine ting jeg kan ta bilde av.

untitled-9225

untitled-9226

Da jeg etter et par timer ikke hadde sett snurten av verken Ullevålseter eller Bjørnholt, la jeg om strategien. Jeg kunne se glimt av Maridalsvannet og høre sus fra Maridalsveien, så jeg tenkte jeg går dit og ser om det går en buss. Nede på veien ville det ikke komme en buss før om 55 minutter, og på den tiden ville jeg jo være på Kjelsås! Først ble det asfalt-gåing, før jeg tok inn på Greveveien forbi Sander Gård og en gjeng med åkre som jeg måtte studere nærmere. Kornåkre er veldig fascinerende synes jeg. SE så mange korn og så fint de ligger i flettemønster, klare for å bli høstet og malt og bakt til boller. Eller noe annet. Men boller er best.

Da jeg gikk nærmere havren, så jeg at stilkene har kjempefine farger! Dette har jeg ikke sett før. Ordentlig begivenhetsrik søndagstur der altså :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply