Ut på tur

Ut på tur til Elstockholmo

Nylig kom jeg hjem fra en fantastisk venninnehelg i Stockholm. Det er mange grunner til å elske den byen, men den største er kanskje at en veldig god venninne bor der – og hvilken bedre unnskyldning finnes det til å dra et sted egentlig?

I det som godt kan kalles otta når vi skriver fellesferie i kalenderen, stod SJ-toget klart til å ta oss til Stockholm på den mest avslappende måten jeg vet om. <3 toget!

Håper ikke dere har noe imot å være med på bloggen jenter, dere er så fine der dere sitter! :)

IMG_2002

Det som er bra med å dra tidlig er jo at man kommer frem tidlig, så vi hadde en hel halv fredag fremfor oss! Sjekket inn i vår Airbnb-leilighet i Vasastan og bega oss mot sentrum igjen for å møte Stockholms-venn Sanna og få tak i no mat før konsert på Gröna Lund.

Det var litt grått i været, men veldig fint allikevel!

IMG_2116 (1)

Digger de høye og lyse vinduene på Café Rival hvor vi feiret ankomst til byen med en øl.

IMG_2018 (1)

Svenske kjendiser på veggene på Rival.

IMG_2017 (1)

 

Etterhvert kom solen for alvor frem og vi tok båten over til Djurgården og Gröna Lund. Det var veldig mange som hadde gjort akkurat det samme, men til slutt fikk vi tak i litt drikke og sikret oss en plass ved vannkanten.

IMG_2036 (1)

Vi ble stående å se på karusellene rundt oss. Kan det bli finere enn kiling i magen med utsikt til vannet?

IMG_2074 (1)

 

Vi koste oss så mye ved vannet at vi nesten glemte at vi skulle på konsert. Damien Marley hadde tatt turen fra Jamaica (?) og spilte opp til raggae i solnedgangen. God stemning!

IMG_8813 (1)

 

På båten tilbake begynte solen for alvor å forberede seg på leggetid, helt OK å se det fra båten.

IMG_2089

 

Men det blir ikke mørkt i Sverige heller på denne tiden av året, så vi hadde fint lys på Mosebacke uteservering til godt over midnatt.

IMG_2094 (1)IMG_2099 (1)

 

Lørdagen begynte helt supert med brunch på Greasy Spoon. Altså, hyggeligere sted med søtere personale skal man lete lenge etter! Der merket jeg virkelig hvordan Stockholm ligger foran Oslo. Her på berget er det bare bloggere som spiser chiapudding til frokost (virker det som), men i Stockholm serveres det på kaféer som den største selvfølgelighet. Og den var mye bedre enn den jeg prøvde meg på hjemme en gang:

IMG_2109 (1)

Og kaffe så klart!

IMG_2110 (1)

 

Vi trengte den oppladingen før vi skulle på Fotografiska. Utstillingen var enda bedre enn den jeg så sist jeg var der. Husker fortsatt da jeg oppdaget fotoboken til Nick Brandt i kaféen der sist, ble helt stum av de fine bildene. Og nå hang de i storformat på veggen! Var en sterk utstilling som viste bilder på afrikanske dyr i sin friskeste tilstand, for så å vise hvordan idioter, kremt… mennesker gjør uopprettelig skade på naturen ved å drepe ville dyr for egen vinning. Blir helt dårlig av å tenke på det. Og det minner meg på at jeg må donere penger til dette formålet.

IMG_8828 (1)

Kaféen på Fotografiska er også verdt et besøk, spiste en skikkelig god sitronmarengsak og drakk mer kaffe – måtte jo bli klar til kveldens strabaser på Trädgården.

Vi kom tidlig for å unngå kø. Utestedet under broen kan fylles opp med 2000 pers, det sier seg selv at det kan bli litt av en kø på kveldene med mest trykk. Det fylte seg godt opp i løpet av kvelden og de ble dansing til mange 90-talls hits inn i de tidlige morgentimer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og vi bare yay, det er så gøy å være i Stockholm :)

Og vi bare yay, det er så gøy å være i Stockholm :)

Discokuleee!

Discokuleee!

 

 

 

Stockholm ass, jeg hiver meg på et tog igjen i nær fremtid. Nå skal jo togtiden fra Oslo reduseres helt ned i 4,5 timer om ikke jeg husker helt feil fra en artikkel jeg ble glad av å lese!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply