Ukategorisert

Jeg har lyst på…

…Sangria!

Sangria closeupSangria 2

Aldri har jeg smakt bedre og friskere Sangria enn dette. Sangria Cava is the best. Langs bryggekanten ved havnen i Barcelona ligger det en restaurant der bordene er dekket med hvite duker og store glass man kan ha bobler i. På den restauranten er det ikke feil å drikke Sangria etter lang dag med shopping. Deres Paella er også ganske så god. Masse blåskjell, små reker og kamskjell blandet med en ustyrtelig god ris gjorde at jeg helt enkelt havnet i mathimmelen.

When in Barcelona må man selvfølgelig, foruten å spise masse mat og drikke Sangria Cava, ta turen til Parc Güell. Denne parken er tegnet av en mann som har satt sitt preg på hele Barcelona, Antoni Gaudi. Parken gir meg ikke veldig mange assosiasjoner til begynnelsen av 1900-tallet, men det er iallefall da det ble bygget.

Parc GüellIMG_0373Parc Güell 3

Jeg har vært i Barcalona to ganger i mitt liv og nesten blitt litt redd av køen utenfor Sagrada Familia, men jeg tenkte sist gang jeg var der at katedralen må jo bare ses innenfra også. Køen gikk overraskende greit og vel inne i byggverket ble jeg stående å måpe. Bildene gir ikke rettferdighet til virkeligheten, det er bare så vakkert der inne. Nok et verk Gaudi har hatt svært mye å gjøre med.

Sagrada Familia 1 IMG_0403

Jeg hadde gledet meg til Barcelona ikke bare fordi det er en veldig kul og fin by og man får god Sangria der, men jeg tenkte at det kom til å være varmt i været til forskjell fra hva en påske vanligvis er her hjemme. Der tok jeg feil, og bikinien ble liggende i kofferten. Det var ikke direkte kaldt, men det var ikke deilig varmt. Byen er jo ellers en perfekt ferieby fordi det er en herlig og lang strand ikke langt fra bykjernen. Jeg fant også ut at det heller ikke er optimalt for shopping å dra i påsken da spanjolene ikke er så innmari fleksible med åpningstider denne høytiden. Desto større grunn til å sitte lenge på restauranter og være våken til sent på natt. Et konsept jeg digger er Nasty Mondays på Apolo Nightclub. Fullt av storrøykende spanjoler og to 25 åringer var definitivt de eldste der, men musikken var rå, lokalet stilig og vi danset til langt på Oslo overtid. GO THERE!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply