Ukategorisert

Lørdagsrusling i NYC

Etter enhver tropisk storm kommer det faktisk sol! Det passet meg meget bra. Startet dagen med frokost på Chelsea Market og som den ivrige turisten/skrubbsultne jenta jeg var kom jeg omtrent før alle andre…derfor var ikke stedet livat før jeg var ferdig med frokost og sugen på å komme meg ut i frisk luft. Chelsea Market er da et innendørs marked med masse små hyggelige butikker man kan gå i en dag det regner.. Jeg satt istedet kursen mot The High Line, som er byens stolthet har jeg lest. Og det skjønner jeg jo godt.. Gamle jernbanespor som gikk over bakken er gjort om til en promenadestrekke som går over mange gater oppover Manhattan. Hadde jeg visst bedre og forutsett at jeg skulle vandre i ca 7 timer til hadde jeg kjøpt meg en sparkesykkel allerede der.

20130610-114502.jpg
Etter High Line vandret jeg videre mot Midtown med sikte på Central Station til å begynne med. Husene ble bare høyre og høyere og etter en stund krysset jeg Broadway. Jeg gikk inn i den første turistsjappa jeg fikk øye på og kjøpte meg et nytt kart da det fine jeg hadde fra Lonely Planet boken ble borte i regnet dagen før. Jeg bestemte meg for å gå sikksakk oppover Manhattan, noe som varte ca en gate. Da jeg fikk øye på Flatiron Building måtte jeg gå 3 blocks down for en nærmere titt. Veldig stilig bygning, og like ved ligger Madison Square Park som også er fin.

IMG_5408
Da jeg sluttet å la meg distrahere så lett kom jeg meg etterhvert til Gran Central. Imponerende skue, veldig annerledes fra norske jernbanestasjonen for å si det på den måten da. Smekkfullt av folk selvfølgelig så jeg oppholdt meg ikke der så lenge. Sulten var jeg blitt dessuten. Egentlig syntes jeg matmarkedet inn i en av gangene på stasjonen var like gøy. Kjøpte med en dæsj pasta med no godt og litt frukt før jeg vandret videre.

Inne på Le Station

Inne på Le Station

Oppover 5th avenue er det svært tett mellom bra butikker men jeg ble ikke skikkelig shoppingsugen før jeg var nesten oppe ved Central Park. Da gikk jeg inn på Abercrombie&Fitch. Ble møtt av en fyr i bar overkropp, helt normalt det. Inne i butikken er det mørkt og de spiller høy musikk. Jeg er ikke helt sikker på hvor kul jeg synes markedsføringen deres er, derfor var det litt synd at shoppinggenet mitt ble veldig hissig akkurat der! Etter å ha syndet mot lommeboken min fant jeg en plass i fine, fine Central Park, satt meg rett ned og spiste bringebær. Dagen ble avsluttet med en mini-DJ-opptreden der han jeg leier av er resident. Det var stas:)

20130610-115418.jpg
Jeg er fersking på mobilblogging så ting kommer ikke helt i rekkefølge kanskje, men: innom Starbucks måtte jeg jo og jeg vet ikke hva som er verst, tidligere Geyro eller Jerro!?!

20130610-115453.jpg
Og så må jeg bare by på en solnedgang sett fra East River State Park som jeg besøkte i går…

20130610-115718.jpg

Snakkes!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply