Ukategorisert

Oi Rio!

Nesten tre hele dager har jeg vært i Rio. Det er straks avreise til Ihla Grande men jeg tenkte bare å gjøre et forsøk på å vise hvor vakkert Rio er mens jeg har nett:)

Da jeg kom hit torsdag formiddag bar det rett avgårde på en guidet tur. Planen var egentlig en powernap da jeg var oppe ganske tidlig for å rekke flyet fra Florianopolis, men jeg angrer ikke et sekund på at jeg hoppet på turen. Så var liksom hovedattraksjonene gjort på en dag. Først ut var statuen av Jesus. Han var veldig fin, om enn noe kortere enn jeg hadde trodd! Det var tjukt av mennesker der oppe og aldri har jeg sett flere ta selfie med den ene armen ut til siden enn der.

Sånn ser'n ut!

Sånn ser’n ut!

Videre kjørte vi til Santa Teresa, et vakkert område på en av haugene. Da Amy Winehouse var i Rio, spanderte hun visstnok all tid der. Førsteinntrykket var veldig bra og det var fristende å ta en tur til for en nærmere titt. Fra Santa Teresa til den største katedralen i Rio og området Lapa. Alle tre ligger ganske nær hverandre. Katedralen var meget stygg på utsiden, men det er jo det indre som teller.

Katedralen sett fra en liten gate i Santa Teresa

Katedralen sett fra en liten gate i Santa Teresa

The steps in Lapa er berømte og med elementer fra hele verden. En chilensk kunstner har dekorert dem med fliser og jeg fant fliser fra både Sverige og Norge!

image

image

 

Noen har malt et hus med veldig fine farger nær trappen...

Noen har malt et hus med veldig fine farger nær trappen…

Søtt!

Søtt!

Det begynte å nærme seg solnedgang og vi skulle til Sugarloaf Mountain for å oppleve det! Makan til fin utsikt har jeg aldri hatt over noen by før, solnedgangen var ut av en annen verden, bildene gir bare en pekepinn på hvor fint det er i virkeligheten…

image

image

image

Føler jeg kunne stått der oppe hele natten!

Fredagen ble tilbrakt på Copacanana Beach. Bare navnet…sukk!

image

image

Lørdag gjorde jeg alvor om ønsket å gå litt mer i Santa Teresa. Tok meg dit med buss og MYE trasking! Bildedryss her:

image

imageimage

image

image

image

image

Det var marked, masse mennesker, søte hus, kabelkaos og veldig uferdige trikkeskinner, men så utrolig sjarmerende allikevel!

Whopa, da går bussen! Ciao Rio:)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Adel 20. september 2014 at 14:30

  Jeg heier på deg Guro!
  Klem Adel

  • Reply Guro Thobru 20. september 2014 at 22:33

   TAKK Adel, det varmer!:) og i like måte! Håper alt står bra til!
   Klem

  Leave a Reply