Ukategorisert

Siste heldag i New York…

Sommeren har flydd og det har gått laaang tid siden jeg dro fra New York og kom hjem til lille Oslo. Jeg har hatt god tid til å fordøye inntrykkene etter uken min i NY og det ble etterhvert ganske mange. Den siste dagen i byen var nok en solskinnsdag. Etter å ha gått og gått i 5 dager var det deilig å ta en skikkelig slappe av – økt i sola i Battery-Park som er helt på sydspissen av Manhattan. Jeg vekslet mellom å studere folk og å lese Jo Nesbø-boken min. Det blåste ganske mye så en båttur var uaktuelt for min del men for de som liker bølger var det sikkert helt konge å være på elven den dagen. Jeg kunne se Statue of Liberty der hun står på den lille øya men på grunn av Sandy som herjet tidligere i år var det ikke mulig å komme seg ut til hverken den eller til Ellis Island for å lære mer om immigrasjonen til Amerika. Det fant jeg jo ikke ut før jeg faktisk var på plass så hvis det var noe jeg lærte av det så er det at om jeg gleder meg skikkelig til noe, bør jeg sjekke om det er mulig å oppleve det før gleden tar helt overhånd på forhånd. Nå hadde ikke jeg tenkt å besøke noen av de stedene, men sånn til en annen gang…

Battery Park ble avløst av vandring i Soho og The Village. Når jeg drar tilbake skal jeg definitivt bo i nærheten der, helst rett ved en liten park. Det optimale hadde da vært å ha kjøkkenvindu mot denne parken og til morgenkaffen kunne jeg sittet og tittet på alle de søte hundene som blir luftet til enhver tid. The Village er full av koselige gater og små og store butikker. Husene er lave, det er mange trær og ikke minst parker med hunder. Magnolia Bakery ligger i dette området og mens jeg leste/tittet på hunder/tittet på kjekke eiere av hunder, spiste jeg en muffin.

Så rød og så god!

Så rød og så god!

Når jeg tenker tilbake på hva som var høydepunktene i New York er det å gå over Brooklyn Bridge definitivt ett av dem. Jeg tok tog over til Brooklyn og begynte å gå i syv-tiden på kvelden. Da hadde solen akkurat gått ned og himmelen var lys gul-rosa. Det ble raskt mørkt men jeg rakk å knipse en hel del bilder før mine kunnskaper om kameraet tok slutt og jeg ikke fikk det til noe bra.

Williamsburg Bridge noen elvemeter unna...

Williamsburg Bridge noen elvemeter unna…

Mot nedre Manhattan

Mot nedre Manhattan

BB3BB4

All of the lights...

All of the lights…

Jeg var selvfølgelig ikke alene der, og det skjønner jeg godt! Brukte godt og vel 2 timer over bare fordi det var så fint og jeg måtte ta masse bilder. Jeg tipper det er litt samme følelsen man får av å sitte i båt på Hudson River; oversikt over Manhattan på en ny måte minus bølgene.

Siste dag i byen gikk med til å pakke og å dra til MoMA som jeg hadde utsatt en stund fordi det var så mange andre ting som lokket mer. Men Bryan som jeg leide leilighet av hadde medlemskort=gratis inngang og jeg måtte jo bare benytte meg av det. Samtidskunst eller moderne kunst eller hva det heter er ikke helt min greie trodde jeg. På MoMA lærte jeg raskt at det som blir stilt ut på et slikt museum kan være veldig gripende. Jeg hadde vandret rundt en stund og sett bilder av Andy Warhol, van Gogh og Picasso og det er jo greit nok det, men det som tok meg med storm inne på museet var en lysbildefremvisning av typen for j*vlig! Artisten heter Kader Attia og et av temaene i visningen var Myths on Repairs. Magen min knøt seg og øyene forble oppsperrede da jeg fikk se hva han hadde satt sammen.

MoR1

MoR2MoR3Jeg tenker på disse menneskene når jeg syns nesa mi er stor og tenker at jeg skal være veldig glad for det jeg har.

En litt hyggeligere sak jeg så på museet var to store skjermer, nesten som kinoskjermer som sto mot hverandre og der ble det kjørt en film av en elefant som reiste seg opp og gikk rundt.

ElefantJeg var faktisk ute i ganske god tid til flyplassen og det var bra det for på Newark har de et seriøst problem med å håndtere mange mennesker på samme tid ved sikkerhetssjekken. Just sayin´. JFK neste gang :) Og neste gang må ikke bli for lenge til!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply